Tel 0708-31 06 70


Café / restaurang
Fest / bröllop 
Minnesstund
Beställning för avhämtning
Fullständiga rättigheter

Öppettider

Torsdag 11 - 16

Fredag 11 - 16

Lördag 11 - 16

Söndag 11 - 16

Vi finns i "ladan" året runt, vår/sommar fram till höst kan ni sitta utomhus om ni så önskar. Vi har såväl en altan med tak som en underbar trädgård.  Ni hittar oss söder om Stockholm City, kvarteret Pungpinan i Skarpnäck.                                        

Kommer ni med bil finns en stor gratis parkering tvärs över gatan, Skogskyrkogårdens östra entré.  

Buss 180 och 816 stannar precis utanför, busshållplats Pungpinan.


Sommaren 2018 besökte vi Karl o Kristinas för första gången och föll pladask för denna idyll. Drömmarna om ett eget trädgårdscafé tog fart och vi fick nys om att möjligheten kunde bli sann. 

1 januari 2019 tog vi över Karl o Kristinas. Vår ambition är att driva verksamheten vidare i samma anda som tidigare, med nya inslag och bevara denna fina oas.

                                       

                                                          Varmt välkomna till oss.

                                                               Monica och Camilla
Torp med anor, lite historia 

Namnet Pungpinan kommer från krogen Skarpnecks krog (eller Krogen i kröken, som den också kallades), som låg norr om dåvarande Tyresövägen (nuvarande Skarpnäcksvägen) just öster om Skogskyrkogården. Krogen fick enligt traditionen sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung  för att betala brännvinet. 

Mittemot krogen låg- och ligger fortfarande  torpet Pungpinan, uppfört 1746 som torp under Skarpnäcks gård. 1933 gjordes torpet om till samlingslokal för ungdomarna i det nyuppförda småstugeområdet. 

Sedan 2000 är torpet privatägt.