Karl o Kristinas Wärdshus o Gårdsfestlokal

Här har vi fikat sedan 1746

Torp med anor

Först lite historik...

Namnet Pungpinan kommer från krogen Skarpnecks krog (eller Krogen i kröken, som den också kallades), som låg norr om dåvarande Tyresövägen (nuvarande Skarpnäcksvägen) just öster om Skogskyrkogården. Krogen fick enligt traditionen sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet. 

Mittemot krogen låg -  och ligger fortfarande - torpet Pungpinan, uppfört 1746  som torp under Skarpnäcks gård. 1933 gjordes torpet om till samlingslokal för ungdomarna i det nyuppförda småstugeområdet.

Sedan 2000 är torpet privatägt och 2008 flyttade vi, Karl och Kristina, in.


I maj 2012...

fick vi en idé om att vi ville dela med oss av vår härliga miljö och öppna ett café i trädgården. Sagt och gjort och med benägen hjälp av släkt, grannar och goda vänner - som skänkte trädgårdsmöbler och hjälpte till på olika sätt - började vi i blygsam skala erbjuda kaffe och hembakat till de som hade vägarna förbi.


Positiv utveckling

Stärkta av den uppskattning vi fått - och får - från våra besökare har verksamheten utvecklats lite mer för varje år. Från att ha varit ett i det närmaste "hobbyprojekt" har det utvecklats till en liten rörelse med anställd personal och med planer på tillbyggnad. Under vintern 2014-våren 2015 kommer vi att bygga till en "lada" på gården, som inte bara ska ge tak över huvudet åt våra gäster när vädret inte visar sig från sin bästa sida, utan även kommer att fungera som samlingslokal för boende och föreningar i närområdet. I "Ladan" arrangerar vi privata fester, minnesstunder eller föreläsningar.

Från 1/1 2019 önskar vi Camilla o Monica välkomna att driva vidare vårt Karl o Kristinas. Vår personal och inriktning blir kvar och vi önskar er en riktigt härlig Jul o Gott Nytt år 2019 . Karl o Kristina